+ 31 (0)6 480 68 713                   Nederlands  

Sanders Building

Campus Woudenstein
Faculty of Law
Erasmus University Rotterdam

Architect                                                Low rise building by Quist Wintermans Architecten (1987)
Architect Transformation            Jo Coenen Architects & Urbanists (2017)
Interior Architect                             Hans Fransen


The guiding principle in materializing this interior was to re-use the materials from the former design.
Window frames were made into tabletops, doors became work tables and the seats of old chairs
were re-used in the new design.

Herbarium Collages for the 5th floor

Crush on Nature created compositions with wild plants for the 5th floor of the Sanders Building.

The Natural Collage panels of Crush on Nature fit in well with the ambition of the University to either re-use materials or obtain them locally.

The wild plants that fill the glass panels were found around the campus. Adorning the sleek design with the soft shapes of nature. Creating a workspace in which the soothing qualities of nature surround you

The result is not only an intriguing interior but it adds a layer on how we, generally speaking, perceive nature. Crush on Nature wants to share the vision that nature can be found in your immediate vicinity. When you come to see the smallest details there is a whole natural world to be discovered on your doorstep. This project, by the choice of glass and mounting methods, is according to the directive of Circular Building

more on circular building:                futureproof.community/bibliotheek/school-of-law-tussen-de-wilde-planten